MİSKET ÇORBASI

MİSKET ÇORBASI

Malzemeler150 gr yağsız kıyma
100 gr nohut (Bir gece önceden pişirilmiş)
200 gr yoğurt
30 gr un
Az tuz, az pul biber, az nane, az karabiber
Yeteri kadar su (3–4 bardak)
15 gr tereyağı
Yapılışı
Kıyma, tuz ve karabiber birlikte yoğrulur. Yoğrulan bu kıymadan misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Ayrı kapda çırptığımız yoğurt ve unu, tencerede kaynayan suyumuza dökelim. Yoğurdun kesmemesi için sürekli karıştıralım. Üzerine pişmiş nohutları ekleyelim. Teflon tavada, hazırladığımız misketleri 3–4 dakika karıştıralım. Bunlarına tenceremize dökelim. Hepsi birlikte kısık ateşte kaynarken Tuzunu ilave edelim. Tereyağında kızdırdığımız pul biber ve naneyi de çorbamızın üzerine dökelim. Çorba kıvamına gelince ateşten indirip afiyetle yiyelim.

MİSKET ÇORBASININ ŞİFASI1. Bu çorba tam bir şifa kaynağıdır. İçilen bir kâse çorba vücuddan birikmiş fazla yemek tuzunu dışarı atar.
2. İdrar yollarındaki yanmaları geçirir ve oraları dezenfekte eder. Prostata faydalıdır.
3. Vücudu ve sinirleri güçlendirir, ruhi bunalımda çok faydalıdır.
4. Kalp çarpıntısı ve ritim bozukluğu hallerinde çok faydalıdır. Özellikle sabahları aç karna içilirse daha fazla etkili olur.
5. İçerisinde bulunan yoğurt sayesinde baş ağrısına, adale ağrısına ve daha birçok rahatsızlığa faydalıdır.
6. Kemiklere ve dişlere çok faydalıdır.
7. Kan yapıcıdır. Bedeni canlı ve güçlü kılar.
8. Kansere karşı koruyucudur.

Hiç yorum yok: