BAL KABAĞI ÇORBASI


BALKABAĞI ÇORBASI

Malzemeler

300 gr balkabağı
30 gr sıvıyağ
100 gr patates
100 gr havuç
10 gr un
100 gr süt
Yeteri kadar su (4–5 bardak)
Tuz

Yapılışı

Kabak, patetes ve havucu ince ince doğrayıp tencereye 5 bardak su ilave edip orta ateşe pişmesi için koyalım. Malzemeler pişince el blendırı ile ezerek püre haline getirelim. Ayrı bir kabada sıvı yağı, unu koyup birlikte kavuralım un hafif pembeleşince soğuk sütü azar azar üzerine dökerek hızlı hızlı karıştırarak pütürlenmesini önleyelim. Daha sonra püre haline getirdiğimiz kabakları üzerine döküp birlikte karıştıralım kıvamını kontrol edelim(Gerekirse su ilave edelim) Çorba kıvamına gelince tuzunu, karabiberini ekleyip ateşten indirelim. Servis yapmadan evvel üzerine biraz krema döküp afiyetle yiyelim.

BALKABAĞI ÇORBASININ ŞİFASI

01. Bu çorba bağırsak sorunu olanlara, kabızlık çekenlere ilaç gibi gelir.
02. Balkabağı çorbası göğsü yumuşatıp öksürüğü keser.
03. Her gün bu çorbadan bir kâse içenlerin sinirleri sakinleşir.
04. Mikrobik hastalıklara ve iltihaplanmalara da iyi gelir
05. Bal kabak çorbasında bulunan fosfor zekâyı geliştirir, unutkanlığı önler.
06. Basur şikâyetlerinde aç karnına içilen bal kabak çorbası çok faydalıdır.
07. Güzel kan yapıcı olduğundan vücudun şişmanlamasına yardımcı olur.
08. İdrar söktürücüdür. Küçük çocukların solucan sorununa tam bir ilaçtır.
09. Kansere karşı koruyucudur.
(resim:http://cocomale.com/ alıntı)

Hiç yorum yok: