KUYMAK (HAVİTZ)


KUYMAK (HAVİTZ)
Malzemeler

150 gr. tereyağı
350 gr. mısır unu
150 gr.tel(cecil) peynir
Tuz
Yeteri kadar su (2 bardak)

Yapılışı

Geniş bir tavada önce tereyağı eritilir üzerine tel peynir ilave edilir birlikte karıştırılır.Tereyağı yanmadan üzerine 2 bardak su ve tuz konur karıştırarak mısır unu eklenir. Kısık ateşte pişirilir. Mısır unu
koyulaşıp ve üzerine tereyağı çıkmaya başladığında kuymak hazırdır. Ateşten indirip kendi tavasında afiyetle yenir.

KUYMAĞIN ŞİFASI

1. Mide ülserine ve mide zarındaki yaralara iyi gelir.
2. Kulak çınlamasına iyi gelir.
3. Hücre yenilemisine faydalıdır.
4. Ruhi bunalım geçirenlere faydalıdır.

Hiç yorum yok: