PORTAKALLI PİLAV

PORTAKALLI PİLAV

Malzemeler
400 gr. pirinç
1 Su bardağı portakal suyu
40 gr. tereyağı
40 gr. beyaz kuru üzüm
1 çay bardağı rendelenmiş portakal kabuğu
Tuz, şeker
Yeteri kadar su(2 bardak)

Yapılışı
Geniş bir tencerede tereyağını eritelim. Pirinci kavuralım. Portakal suyunu, üzümü, tuzu ve şekeri ekleyip
karıştıralım. Sıcak suyuda ekleyelim. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.
Pilavın pişmesine yakın portakal kabuklarını ilave edip karıştıralım. Tencereyi ateşten alalım bir müddet dinlendirelim. Servis tabaklarına koyup afiyetle yiyelim.

PORTAKALLI PİLAVIN ŞİFASI
1. Bedeni kuvvetlendirir ve şişmanlatır.
2. Tansiyonu düşürür.
3. İshal kesicidir.
4. Bağırsaklara kuvvet verir. Çabuk hazmolur.

Hiç yorum yok: