PORTAKAL REÇELİ

PORTAKAL REÇELİ


Malzemeler
1 kg kalın kabuk portakal
2 kg tozşeker
4 su bardağı su
2 limon tuzu

Yapılışı
Portakalların kabuklarını üstten ince bir şekilde kazıyalım. Acısını almış olalım. Soğuk su dolu bir kaba koyup 4 saat bekletelim. Geniş bir tencerede su kaynatalım. Portakalları suya bütün atıp birkaç dakika haşlayalım.
çıkarır çıkarmaz hemen soğuk suya daldıralım. Reçeli yapacağımız tencereye şekeri ve 4 bardak suyu koyalım. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatalım. Portakalları elma gibi dilimleyip şerbetin içine ilave edelim. Reçel kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Limon tuzunu ilave edelim biraz daha kaynatıp ateşten indirelim. Soğuduğunda cam kavanozlara aktarıp sıkıca kapatalım.

PORTAKAL REÇELİNİN ŞİFASI
1. Kabızlıkta çok faydalıdır.
2. Hazım için çok faydalıdır.
3. Bol C vitaminiyle, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı vücut direncini artırır.
4. Sinir zafiyetini giderir.
5. Gut ve romatizmaya iyi gelir.

Hiç yorum yok: