KREMALI İNCİR TATLISI

KREMALI İNCİR TATLISI


Malzemeler
15 adet kuru incir
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
10 adet badem
1 su bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı
Ceviz ve bademleri biraz irice çekelim. kuru incirleri küçük küçük doğrayalım. Yumurtayla şekeri mikserle çırpalım. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Tüm malzemiyi birlikte karıştıralım. Bir borcamı
yağlayalım hazırladığımız hamuru dökelim. önceden ısınmış fırında pişirelim. Fırından çıkarıp ılımaya bırakalım.
Bir tencereye, süt, şeker, un ve yumurtayı koyup karıştırarak kaynatalım. Kaynayınca iki dakika daha karıştırıp altını kapatalım. Tereyağını ekleyip biraz çırpalım. Biraz ılıklaştığında borcamın üzerine eşit bir şekilde dökelim. Soğuduğunda dilimleyip servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

KREMALI İNCİR TATLISININ ŞİFASI
1. Sinirleri güçlendirir, ruhi bunalımda faydalıdır.
2. Kulunç,gut,mafsal ağrılarında faydalıdır.
3. İç organlardaki tıkanık damarları açar.
4. İdrar zorluğunda faydalıdır.
5. İncir hastalıktan kalkan kimselerin çabuk iyileşmesini sağlar.
6. Bronşit,müzmin öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır.

Hiç yorum yok: