NOHUT ÇORBASI

NOHUT ÇORBASI

Malzemeler200 gr nohut (Bir gece önceden ıslatılmış)
1 adet orta boy patates
1 adet küçük boy havuç
1–2 adet orta boy domates
1 adet soğan
30 gr sıvı yağ
Yeteri kadar su(5–6 bardak)
Az tuz, az karabiber, az kırmızı pul biber
10 gr tereyağı

YapılışıBir gece önceden suda bırakılan nohutları süzelim. Bir tencerede önce yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları sıvı yağ ile bir iki çevirelim. Üzerine çok ince rendelediğimiz havucu koyup birlikte biraz daha kavurup üzerine bir bardak su döküp biraz pişmesini sağlayalım. Patatesimizi soyalım ve küçük zar gibi doğrayalım. Domateslerimizide kabuklarını soyup aynı patatesimiz gibi küp küp doğrayıp hepsini birlikte pişmeye başlayan havuçlu tenceremize önce nohutumuzu sonra patates ve domatesimizi koyup üzerine de 5 bardak sıcak su döküp hep birlikte pişmelerini sağlayalım. Nohutlar pişince çorbamız oldu demektir. Çorbamızı el blendırından geçirip çorba kıvamına gelince tuzunu ve karabiberini ekleyip ateşten indirelim. Servis yaparken üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi üzerine döküp
Afiyetle yiyelim.(Arzuya bağlı olarak farklı baharatlar kullanılabilir. Acı biber, kimyon gibi)

NOHUT ÇORBASININ ŞİFASI
1.Nohut çorbasının bağırsakları yumuşatıcı özelliği vardır. Özellikle bağırsaklarında kabızlık sorunu olanlar aç karnına bir kâse nohut çorbası içtikten sonra üzerine bir bardak ılık su içerlerse daha çok faydasını görürler.
2.Soğuktan meydana gelmiş mafsal ağrısı ya da romatizma ağrılarında ve soğuk algınlığında nohut çorbamıza kimyon ilave edersek bu ağrılara birebir iyi gelir.
3.Erkekten kaynaklanan kısırlıklarda nohut çorbası çok iyi gelmektedir. Yanlız çorba pişerken içerisine kimyon ve zencefil ilavesi gereklidir.(Bu çorba bu tip hastalıkta ilaç niyetine sürekli içilmelidir.)
4.Süt veren annelerimiz bu çorbadan içtiklerinde faydasını göreceklerdir.
5.Beyinsel ve zihinsel işlerle uğraşıp yorulan ya da yorgunluk hissedenler ede çok iyi gelmektedir.
6.Mideyi kuvvetlendirir
7.Nohut çorbası kan yapar ve kilo almamıza yardımcı olur.
8.Kansere karşı koruyucudur.(Özellikle göğüs kanserine)
9.Kadınların menopoz dönemlerini rahat geçirmelerini sağlar. Hormonları dengeler.

Hiç yorum yok: