SOĞAN ÇORBASI





SOĞAN ÇORBASI

Malzemeler
3–4 baş soğan
150 gr kimyon
3 kaşık zeytinyağı
50 gr arpa unu
Çok az tuz

YapılışıSoğanlar ince ince doğranır bir tencereye konur, üzerine 3 su bardağı su konulur soğanlar pişene kadar kaynatılır, soğutulur. Başka bir kapta zeytinyağı, arpa unu ve kimyon birlikte karıştırılarak ocakta kavrulur. Pişen soğanları aynı tencereye çorba kıvamına gelene kadar kaynatılır gerekirse su ilave edilir. Az tuz İlave edilerek çorba kâselerine konur.
Afiyetle yenir.


SOĞAN ÇORBASININ ŞİFASI
01. Böbrek taşı oluşumunu engeller
02 . Anne sütü artırıcıdır.
03. Vücuda kuvvet vericidir
04.Kısırlığa faydalıdır.

Hiç yorum yok: