CEVİZLİ ÇÖREK

CEVİZLİ ÇÖREK
Not: Bu tarif de 46.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ için ŞİFALI YEMEK TARİFLERİ editörü FUAT GENCAL tarafından hazırlanmıştır.
Malzemeler
40 gr hazır maya
200 gr zeytinyağı(1 su bardağı)
300 gr süt(1.5 su bardağı)
1 bardak su
1 pakat vanilya
40 gr kakao(2 yemek kaşığı)
200 gr iç ceviz
Tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı
Ilık süte mayayı atıp eritelim(Süt bir bardak)Üzerine suyu,yağı ve tuzu ilave edip karıştıralım.Unumuzuda ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.Hamurumuzun üzerine ıslak bir bez örterek 20-25 dakika dinlendirelim.Çekilmiş cevizlerimizi bir kaba koyup üzerine kakao muzu ve yarım bardak sütümüzü
ve vanilyamızı katıp karıştıralım.Dinlenen hamurumuzu bir tezgah üzerinde tabaka halinde açalım üzerini
yağlayalım ve hazırladığımız kakaolu karışımı üzerine yayıp rulo şeklinde kapatalım.Hamurun üzerine kesilecek
izler bırakıp fırına verelip.Piştikten sonra bıraktığımız izlerden kesip servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.

CEVİZLİ ÇÖREĞİN ŞİFASI
1. Vücut yorgunluğunu alır.
2. Anne sütünü artırır.

Hiç yorum yok: